Vensterbanken: informatie & opties

Materiaal & vervaardiging

De vensterbanken worden gemaakt van staal, blauwstaal, of roestvast staal. Staal krijgt als oppervlaktebehandeling een poedercoat in een RAL kleur naar keuze. Blauwstraal krijgt een transparant matte poedercoat, zodat deze zijn industriële uitstraling behoudt. Het roestvaste staal blijft onbehandeld.

Wanneer de zijkanten van de vensterbank zichtbaar zijn, worden deze gelast voor een strak en naadloos eindresultaat. Wanneer de vensterbank aan één (of beide) zijde wordt ingesloten door de muur dan wordt de zijkant opengelaten.

Bestaande situaties & mogelijke uitvoeringen

Hieronder vind je de meest voorkomende situaties waarvoor een vensterbank op maat gemaakt kan worden.

Alle nieuwe vensterbanken met één of twee hoeken zijn toepasbaar bij bestaande vensterbanken met en zonder hoeken.

Kun je jouw huidige situatie niet in de voorbeelden vinden en wil je een vensterbank op maat? Voeg een schets van de situatie toe aan de offerteaanvraag en leg deze uit in de opmerkingen. Zo kan er gekeken worden of en hoe dit voor je gerealiseerd kan worden.

BESTAANDE SITUATIE(S) 

NIEUWE SITUATIE(S) 

In de dag – vrije wand

In de dag – vrije wand

Oor links & rechts – vrije wand

Oor links & rechts – vrije wand

Oor rechts – vrije wand

Oor rechts – vrije wand

Oor links – vrije wand

Oor links – vrije wand

In de dag – vaste wand links

In de dag – vaste wand links

In de dag – vaste wand rechts

In de dag – vaste wand rechts

Oor rechts – vaste wand links

Oor rechts – vaste wand links

Oor links – vaste wand rechts

Oor links – vaste wand rechts

Oor links – vaste wand links

Oor links – vaste wand links

Oor rechts – vaste wand rechts

Oor rechts – vaste wand rechts

Oor links & rechts – vaste wand links

Oor links & rechts – vaste wand links

Oor links & rechts – vaste wand rechts

Oor links & rechts – vaste wand rechts

In de dag – vaste wand links & rechts

In de dag – vaste wand links & rechts

Oor links & rechts – vaste wand links & rechts

Oor links & rechts – vaste wand links & rechts

Oor rechts – vaste wand links & rechts

Oor rechts – vaste wand links & rechts

Oor links – vaste wand links & rechts

Oor links – vaste wand links & rechts

Gebruikssituaties & montage

Nieuwe vensterbank krijgt dezelfde diepte als bestaande vensterbank

Het monteren van de vensterbanken wordt gedaan met dubbelzijdige, zelfklevende tape van hoogwaardige kwaliteit. Deze tape wordt vooraf aangebracht, zodat jij alleen nog de vensterbank hoeft te bevestigen.
Je kunt er ook voor kiezen om de vensterbank te monteren met eigen materiaal, zoals een goede kwaliteit High Tack montagekit.

Voordat je de nieuwe vensterbank gaat monteren, moet de bestaande vensterbank goed gereinigd worden. Bij een offerteaanvraag kun je aangeven of je reinigingstissues wilt ontvangen, die speciaal ontwikkeld zijn voor het verwijderen van vet en vuil op oppervlakken ter voorbereiding van verlijming.

Nieuwe vensterbank krijgt een grotere diepte dan de bestaande vensterbank

Monteren wordt op dezelfde manier gedaan, als in de andere situatie. Wanneer je decoratie, zoals een vaas, buiten het bereik van de bestaande vensterbank wilt neerzetten, dient er rekening gehouden te worden met het overstek van de nieuwe vensterbank en het gewicht dat op de nieuwe vensterbank wordt geplaatst. Tijdens het bespreken van de offerte aanvraag wordt de meest gepaste wijze van montage met je afgestemd. In de meeste situaties kan een montage met de hoogwaardige, dubbelzijdige, zelfklevende tape volstaan. Afhankelijk van je bestaande situatie wordt er soms, uit veiligheidsoverweging, geadviseerd om gebruik te maken van de veiligheidslijst (afwerklijst), zodat de de gewenste decoratie veilig neergezet kan worden.

De veiligheidslijst kun je eenvoudig op het kozijn bevestigen met dezelfde zelfklevende dubbelzijdige tape die vooraf wordt aangebracht. Je kunt er ook voor kiezen om deze op het kozijn te schroeven. De bijbehorende sierlijst wordt blind gemonteerd en zorgt voor een strak eindresultaat.

De lijsten kunnen in dezelfde kleur als de nieuwe vensterbank gecoat worden of juist in een contrasterende kleur, zoals die van het kozijn.

INMETEN

Om jouw gewenste vensterbank te kunnen maken, zijn de juiste maten nodig. Deze kun je invullen in het offerteformulier.

Geef altijd de kortste maat voor L1 op. Dit is om te kunnen garanderen dat jouw vensterbank tussen de beide dagkanten gaat passen.
Wanneer bij een stompe hoek de afwijking extreem groot is dan kun je deze maat voor zowel de linker (A1) als de rechterzijde (A2) opgeven, zodat jouw vensterbank met de dagkanten zo strak mogelijk aansluit.

Bij het inmeten van de maat L1 is het van groot belang om te weten of de hoeken van de muur, ook wel dagkanten genoemd, een rechte hoek hebben ofwel haaks zijn. Om te bepalen of de hoeken haaks zijn, kun je een winkelhaak of blokhaak gebruiken. Het is belangrijk dat je deze strak tegen het kozijn aan legt. De hoeken kunnen haaks zijn, maar per situatie kunnen deze ook een stompe of scherpe hoek hebben.

Dagkant met rechte hoek (haaks)

Dagkant met stompe hoek

Dagkant met scherpe hoek

Offerteaanvraag

Bij het aanvragen van een offerte, word je stap voor stap geholpen om tot de juiste uitvoering, afmetingen en afwerking te komen.

Voorbeeld vensterbank